Douglas hout – Houthandel M.Smits

Eigenschappen

Douglas hout is een houtsoort met een roze-achtige kleur (zalmkleur) die door de levendige vlamstructuur een warme uitstraling heeft. Douglas is sterk, zeer goed te bewerken en onderhoudsarm. Onbehandeld heeft het hout een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar (boven de grond).  Wanneer u het hout onbehandeld laat vergrijst het hout na verloop van tijd, wanneer u het hout behandeld met beits wordt vergrijzing tegen gegaan.

Omdat douglas een sterke houtsoort is maakt het een ideale houtsoort voor bijvoorbeeld het maken van een overkapping, schuur, veranda (of om iets anders van te maken). Kies daarom voor douglas palen en balken voor uw constructie.

Palen

U kunt kiezen uit douglas palen van verschillende diktes van 65x65mm tot 200x200mm. De meest populaire maten voor het bouwen van een overkapping zijn 120×120 mm en 150×150 mm dikte in lengtes tot 5 meter. Plaats het hout minimaal 10 cm boven de grond om de duurzaamheid te verhogen. Plaats de palen daarom op betonpoeren.
Deze hebben we in verschillende varianten, denk hierbij aan grijskleurige en in de kleur antraciet.

Balken

Balken zijn toepasbaar in allerlei constructies. Vooral voor constructies voor buiten is het hout door zijn natuurlijke duurzaamheid zeer geschikt. Overkappingen, schuren en veranda’s zijn voorbeelden van constructies waar het hout veel voor wordt toegepast.